ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τριμηνιαία Έκδοση Επιστημονικού Προβληματισμού και Παιδείας

«ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!»

25 Δεκεμβρίου 2016

Χρήστος Μπληγιάννος, Ηλίας Σιψάς, Βαγγέλης Χατζής

τχ. 134-135

 

Σας στέλνουμε το υλικό για το αφιέρωμα του περιοδικού σας στον δάσκαλό μας Γιώργο Λάππα. Πρόκειται για μια σημείωση και των τριών μας, η οποία διατυπώθηκε μέσα από την ομαδική προσέγγιση στο περιεχόμενο της τελευταίας άσκησης του Β΄ Εργαστηρίου («Μη μιλάς και κάνε αυτό που πρέπει»). Παράλληλα, και μέσα από μια ευρύτερη οπτική, θεωρήσαμε πως –ενώ περιγράφει ένα ελάχιστο τμήμα– εμπεριέχει κάτι το ιδιαίτερα χαρακτηριστικό του απέραντου και αστείρευτα δημιουργικού πεδίου που μας τροφοδοτούσαν και μας προέτρεπαν συνεχώς οι ασκήσεις και η διδασκαλία του κυρίου Λάππα.

 

Οι Χρήστος Μπληγιάννος, Ηλίας Σιψάς, Βαγγέλης Χατζής είναι απόφοιτοι του Β΄ Εργαστηρίου Γλυπτικής, ΑΣΚΤ.

Σχόλια

Καταχωρηστε το σχολιο σας
 • Η γευση του αρχειου  Τα Σύγχρονα Θέματα είναι πλέον διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη "Πάνδημος" του Παντείου Πανεπιστημίου, με τη φροντίδα της Βιβλιοθήκης του Παντείου και της Διευθύντριας της κυρίας Ντίνας Κακάλη, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

  Από το τεύχος 1 (Μάιος 1978) μέχρι και το τεύχος 120 (Ιαν-Μάρτιος 2013), καθώς και τα τεύχη της πρώτης προδικτατορικής περιόδου (1962-1964, χρόνος Α', Β' και Γ΄), ένας μικρός θησαυρός βρίσκεται στο "Αρχείο" της ιστοσελίδας μας και δέχεται επισκέψεις στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: www.synchronathemata.gr/archio-tefchon
 • Ειδοποιησεις

  Εισάγετε το email σας για να ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα

 • Τρεχον Τευχος

 • Προσφατα Σχολια

 • Facebook

 • “Στο χώρο του πνεύματος ένα εγχείρημα κατά κανόνα δεν συνεχίζεται και ούτε θάπρεπε να συνεχίζεται. Oι σκέψεις αυτές λιπαίνουν το έδαφος για μια καινούργια σπορά”

  Ludwig Wittgenstein, 1948