100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΕΜΠΕΡ (1864-1920)

 

Γιάννης Κτενάς, Άγγελος Τσίρμπας

τχ. 149

Η ομιλία του Μαξ Βέμπερ (Max Weber) που ακολουθεί δόθηκε στο συνέδριο της Ένωσης για την Κοινωνική Πολιτική (Verein für Sozialpolitik), το οποίο έλαβε χώρα στη Βιέννη το 1909, με θέμα τις δημόσιες οικονομικές δραστηριότητες. H Ένωση ιδρύθηκε το 1872 ως σύνδεσμος επιστημόνων, δημοσιογράφων και οικονομολόγων, με αίτημα τις πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στην πρόσφατα ενοποιημένη Γερμανία. Ο Βέμπερ αποτέλεσε ενεργό μέλος της στο μεγαλύτερο μέρος της ακαδημαϊκής του καριέρας. Μαζί με τον αδερφό του, Άλφρεντ, για τον οποίο γίνεται και μια μικρή νύξη στο κείμενο, συμμετείχαν σε αρκετά από τα συνέδρια που διοργάνωσε ο συγκεκριμένος κύκλος κοινωνικοπολιτικού προβληματισμού.

[…]

Ο Γιάννης Κτενάς είναι νομικός και υποψήφιος διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο Max Weber, 100 χρόνια μετά: Πολιτική, μεθοδολογία, ριζοσπαστική κριτική, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία.

Ο Άγγελος Τσίρμπας είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία» του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

[jetpack_subscription_form title=”ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ” subscribe_text=”Εισάγετε το email σας για να ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα” subscribe_button=”ΕΓΓΡΑΦΗ”]