TΕΥΧΟΣ 124

Ιανουάριος – Μάρτιος 2014

Στο νέο τεύχος των Σύγχρονων Θεμάτων που κυκλοφορεί γράφουν: ο Δημήτρης Χριστόπουλος για την υπόθεση Μπαλτάκου, ο Σταύρος Τομπάζος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Δημήτρης Μπαλαμπανίδης για τις δημοτικές εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα και ο Γιώργος Φαράκλας για τη νόμιμη καταπάτηση του δημόσιου χώρου στη χώρα μας.
Ο Γρηγόρης Ανανιάδης, ο Γιάννης Σταυρακάκης και ο Αλέξανδρος Κιουπκιολής αποχαιρετούν τον δάσκαλο και στοχαστή της ηγεμονίας, του λαού και της ριζοσπαστικής δημοκρατίας Ερνέστο Λακλάου.
Στα «Άρθρα και Μελέτες» διαβάζουμε τη μελέτη του Θεόδωρου Ρακόπουλου για την άτυπη οικονομία αλληλεγγύης εν καιρώ κρίσης, το άρθρο της Νέλλης Ασκούνη για την εκπαίδευση και τις μειονότητες και την ανάλυση της Αλεξάνδρας Μπακαλάκη που επιχειρεί να απαντήσει στο μείζον ερώτημα της κρίσης: «Μας ψεκάζουν;»

Ακόμη, ο Γιώργος Περτσάς διερωτάται αν μπορούμε να σκεφτούμε τις ΜΚΟ μαζί με τον Μισέλ Φουκώ και μεταφράζει, μαζί με την Βίκυ Ιακώβου, το λήμμα «Φουκώ» που συνέγραψε ο μυστηριώδης Μωρίς Φλορένς. Η Αντιγόνη Σαμέλα αναλύει την πολιτική ανάγνωση της θρησκευτικότητας από τον Αντόνιο Νέγκρι και ο Μανόλης Τζανάκης συνομιλεί με τον κοινωνιολόγο και διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου «Psychotropes, Politique, Société» του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών της Γαλλίας Alain Ehrenberg και σκιαγραφεί την προσέγγισή του για την ατομικότητα στην ύστερη νεωτερικότητα.

Το νέο τεύχος φιλοξενεί και ένα αφιέρωμα στη βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα. Ο Ηλίας Κούβελας ανατρέχει στο παρελθόν και οι Γεώργιος Χρούσος, Γεώργιος Παυλάκης, Άρτεμις Σιμοπούλου, Αριστείδης Χαρώνης, Έφη Τσιλιμπάρη και Σταμάτης Κριμιζής παρουσιάζουν το παρόν της βιοϊατρικής έρευνας στη χώρα. Η Ρεβέκκα Μάτσα και ο Γιώργος Σταθόπουλος γράφουν για την εμπειρία της έρευνας, και τέλος ο Μανόλης Κογεβίνας εστιάζει στην έρευνα στο πεδίο της επιδημιολογίας και η Ειρήνη Σκαλιόρα στο πεδίο της νευροεπιστήμης.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ 124

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

IΔPYTHΣ Σταμάτης Χρυσολούρης

EKΔOTEΣ Νίκος Αλιβιζάτος, Γρηγόρης Ανανιάδης, Στέφανος Πεσμαζόγλου

ΣYNTAKTIKH EΠITPOΠH Έφη Αβδελά, Νίκος Αλιβιζάτος, Γρηγόρης Ανανιάδης, Νικόλας Βαγδούτης, Θανάσης Βαλαβανίδης, Οντέτ Βαρών Βασάρ, Λίνα Βεντούρα, Κώστας Βλασόπουλος, Κώστας Γαβρόγλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Έλλη Δρούλια, Χάρης Εξερτζόγλου, Ελευθερία Ζέη, Όλγα Θεμελή, Βίκυ Ιακώβου, Γιώργος Ιωαννίδης, Γιώργος Καραβοκύρης, Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Λούση Κιουσοπούλου, Ηλίας Κούβελας, Μάκης Κουζέλης, Νίκος Κουραχάνης, Δημήτρης Κυρτάτας, Σαράντης Λώλος, Γιώργος Μαλάμης, Αχιλλέας Μητσός, Αλεξάνδρα Μπακαλάκη, Γιάννης Μπαλαμπανίδης, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, Ρίκα Μπενβενίστε, Βαγγέλης Μπιτσώρης, Στρατής Μπουρνάζος, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Κατερίνα Ροζάκου, Άκης Παπαταξιάρχης, Στέφανος Πεσμαζόγλου, Ειρήνη Σκαλιώρα, Αθηνά Σκουλαρίκη, Γιάννης Σταυρακάκης, Κώστας Τσιαμπάος, Σάββας Τσιλένης, Δημήτρης Χριστόπουλος, Κώστας Χριστόπουλος, Θωμάς Ψήμμας.

ΓPAMMATEIA ΣYNTAΞHΣ Γρηγόρης Ανανιάδης, Βίκυ Ιακώβου, Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, Γιώργος Μαλάμης, Γιάννης Μπαλαμπανίδης, Στέφανος Πεσμαζόγλου, Σάββας Τσιλένης

KAΛΛITEXNIKH EΠIMEΛEIA Βουβούλα Σκούρα

ΔIEYΘYNTHΣ EKΔOΣHΣ Γιώργος Γουλάκος

ΔIOPΘΩΣH KEIMENΩN Αναστασία Λαμπροπούλου

HΛEKTPONIKH ΣEΛIΔOΠOIHΣH-ΦIΛMΣ Eκδόσεις νήσος, Σαρρή 14, 105 53 Αθήνα, τηλ.: 210.3250058

EKTYΠΩΣH Kωστόπουλος Γιώργος, Aκομινάτου 67-69, τηλ.: 210.8813.241

BIBΛIOΔEΣIA Βασ. & Ζαχ. Μπετσώρη O.Ε., Στ. Γονατά 13A, τηλ.: 210.5743.783

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Εισάγετε το email σας για να ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα